Pomozimo Uni i Senadi

Una i Senada, dve divne devojčice iz Borče idu u drugi i treći razred osnovne škole. Žive sa bakom i dekom. Oca nikad nisu upoznale, a majka ih je ostavila da bi zasnovala novu porodicu. Tužno. Uslovi u kojima žive su najblaže rečeno katastrofalni, bez mogućnosti za normalno funkcionisanje i odrastanje. One ne traže ništa, ali bi volele da imaju struju, da bi mogle da rade domaće zadatke, da bi baka mogla da uključi veš mašinu da im opere veš da ne moli komšije za to, da bi mogle da se okupaju toplom vodom iz bojlera i možda ponekad da pogledaju neki crtani film ako bi imale televizor.

Fondacija “Zajedno za osmeh” moli sve ljude dobre volje da uplatama na tekući dinarski račun fondacije : 330000000401900189 pomognu rekonstrukciju dečije spavaće sobe i kupatila.

Za kupovinu dva kreveta, dva dušeka, dve posteljine, garderobera, tepiha, plafonjere,dva radna stočića, dve stolice, jedne komode, cipelarnika, zamene prozora na dečijoj sobi i u kupatilu, kupovinu bojlera i vodokotlića, agregata potrebno nam je 235.260,00 dinara.

Za ponovni priključak struje potrebno je 300.000,00 dinara. Računi i kamate su se gomilali, jer je u drugom delu kuće živela porodica koja takođe nije imala novca za izmirenje obaveza.

Da li bi recimo pušači mogli da se odreknu 2-3 kutije cigareta zarad ove dece ? Mislim da bi mogli. Da li hoće? Videćemo. Mi iz Fondacije verujemo da hoće. Da li svi drugi roditelji i oni koji to nisu misle da mogu da izdvoje nešto novca zarad ove dece ? Mi iz Fonadcije verujemo da mogu i da ćemo SVI ZAJEDNO izmamiti osmehe na lica ove dečice.