Danas je Svetski dan dece obelele od karcinoma


Podsećanja radi, godišnje u našoj zemlji od maligne bolesti oboli oko 330 dece i umesto da se igraju u parkovima sa drugarima, nadmeću u sportskim igrama, smeju se raznim dečijim smicalicama, uživaju sa svojim mamom i tatom, braćom i sestrama, oni se svakodnevno bore sa bolovima, infuzijama, tabletama, pa i samim životom. Šok, strah, nemoć, a na kraju i smrt- to je sudbina svakog 7. obolelog deteta u Republici Srbiji.

Imajući u vidu da nam je od 1999. godine tj. nakon bombardovanja broj obolele dece u stalnom porastu, pred svima nama je još veća i jača borba za tu decu, za njihovo izlečenje, njihov osmeh.

Duboko verujem da su ljudi u Srbiji dobri, ljubazni, predusretljivi i blagonakloni ne samo prema stranim investicijama i turistima, već da u sebi nose i ono što nas je vekovima krasilo, a to je kult porodice, briga o porodici i drugima.

Ako se pitate kako biste baš Vi mogli da pomognete, odgovor je jednostavan.

Počev od finansijskih donacija koje mogu biti jednokratne ili na mesečnom nivou na račun fondacije, finansiranjem raznih projekata koje za cilj imaju povećanje kvaliteta života obolele dece.

Dalje ne manje važno, ukoliko ste vlasnik ili rukovodilac nekog privrednog subjekta možete da omogućite besplatne usluge ( besplatne preglede, dijagnostiku u polikliklinikama, ordinacijama, bolnicama, zatim besplatno krstarenje, besplatan obrok u pekari, besplatan ulazak u pozorište, pesplatan međugradski i gradski prevoz i mnoge druge..), ili proizvode za obolelu decu ili pak značajnije popuste za Vaše usluge/proizvode ( za više informacija kontaktirajte fondaciju putem email-a ili na broj telefona fondacije ).

Svako od nas poznaje bar jedno dete koje je obolelo od raka. Pomagajući toj deci, pomoćićete sebi, da postanete bolji ljudi.