Породици Младеновић реконструисана кућа – прикупљено 3.594.600 динара

У октобру прошле 2021. године започели смо акцију помоћи породици Младеновић из Борче.

Мајка је преминула од корона вируса, отац је из здравствених разлога проглашен неподобним родитељем, те су три девојчице по захтеву социјалне службе пребачене код тетке, док је отац остао са сином у породичној кући.

Кућа је велика, неусловна. Електрична енергија им је била искључена. Купатило нису имали. Струја није спроведена на спрат. Једна јако тешка ситуација, на први поглед безизлазна. Жеља нам је од самог почетка била да им обезбедимо електричну енергију, да исту спроведемо на спрат, да реновирамо и опремимо исти у потпуности да би девојчице у складу са законским могућностима могле постепено да се враћају у свој дом.

Здруженом акцијом Фондације “Заједно за осмех”, ОШ “Стеван Сремац”, Храма Светог оца Николаја и Цркве Св. Петке потпуно смо променили слику и могућности за ту децу. Све укупно уложили смо 3.594.600 динара у грађевинске и друге радове на кући Младеновића. Најпре је измирен дуг за струју чиме је струја прикључена. Такође, струју смо спровели на спрат. Плаћен је велики дуг за порез. Постављена је фасада на целу кућу. У унутрашњости, плочице на степеницама које воде ка спрату. Све собе су максимално уређене. Од равнајућег слоја, подног грејања, ламината, глетовања, кречења до радијатора, котла и новог намештаја. Две су велике собе од којих је предвиђено да једна буде дневна соба, друга спаваћа. Затим, ту су кухиња са трпезаријом, WC и купатило.

Иницијатори акције Фондација, школа и Црква шаљу огромну захвалност свим правним и физичким лицима који су дали свој допринос да акцију приведемо крају.

 

 

Захваљујемо се Атос инвест ДОО, Промонт ДОО, ОШ “Раде Драинац” Борча, ОШ “Јован Ристић” Борча, ОШ “Краљица Марије” Овча, ОШ “Соња Маринковић” Земун, Термодом ДОО, Ekovox продукт ДОО, Електро Борко, Alp Complete, СР Магма ДОО, Elektro energy DOO ДОО, Сомбор електро ДОО, Поглед плус ДОО, Патент Цо, Топ-Тип сервис, Амбиент-МДК, Трокал теписи доо, ветерани Ковилово, Игор Себићу, Марку Благојевићу, Евелу Рамаданију, Борку Митровићу, Милошу Смиљанићу, Ненаду Ивановском, Милораду Смиљанићу, Драгану Паскуљу, Милораду Вујошевићу, Владимиру Кипријановском, Дејану Ракити, Ненаду Мирковићу, Сањи Вукојичић, Луки Остојићу, Живораду Смиљанићу, Срећку Арсенијевићу, Јовани Каплановић, Биљани Поповац, Маји Живадиновић, Јелени Костић, Сањи Бојовић, Светлани Милојевић, Ненаду Деспотовићу, Милану Јовановићу и Јелени Лозанац.

Такође, за правовремено извештавање и помоћ у реализацији акције захваљујемо Internet portal RTS-a, 150 minuta, Telegraf, Blic, Borča Info и другим медијима који су преносили вест.

Захваљујемо се компанији Термодом која је ће да најстарију кћерку запосли чим, за неколико дана, прослави 18. рођендан.

Такође, одржали смо неколико састанка и са социјалном службом и надамо се да ће узети у обзир наш предлог да најстарија кћерка постане старатељ млађим чим се би се стекао услов да се и њих две врате у породични том.

Показали смо да заједно можемо да вратимо осмехе на лица. Идемо даље!